menu

... over Marlies

Marlies studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde (afstudeerrichting communicatie-kunde) en zang richting lichte muziek aan het conservatorium in Utrecht. In 2001 werd ze het gezicht van vele - voornamelijk historische - programma’s van omroep Gelderland. Haar programma de Geschiedenisbus kreeg een NL Award voor beste regionale programma. De jury oordeelde: ‘Marlies is een inspirerend en ontwapenend presentatrice’.
Voor de Europees onderscheiden serie Vrouwen in Oorlogstijd interviewde ze in januari 2010 zangeres Dame Vera Lynn, icoon van de tweede wereldoorlog. Het werd een prachtig gesprek waarin de toen 92 jarige Vera Lynn zich door Marlies liet verleiden om samen We’ll meet again te zingen. En dat terwijl ze al 18 jaar niet voor publiek gezongen had! Het leverde unieke opnames op.  Naast haar televisiewerk presenteert Marlies ook bedrijfsfilms, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Ze werkte onder andere voor Waterschappen, gemeentes, verzekeraars, provincie Gelderland en instellingen voor Kunst en Cultuur.

Ook op muzikaal vlak zit Marlies niet stil. In 2014 kwam haar cd Silent Words uit. Een unieke samenwerking met internationale musici. Het Budapest Saxophone Quartet uit Hongarije maakt een bijzonder deel uit van het project waarin filmmuziek, ballades en jazz in een nieuw jasje worden gegoten.
Van 2017-2020 was Marlies in de theaters te zien met de voorstelling ‘So long Cohen’, over het leven van de Canadese zanger Leonard Cohen. In deze voorstelling, die drie seizoenen volle zalen trok, werkte ze onder anderen samen met grote Cohen fans cabaretier Ernest Beuving en schrijver Bas Steman.

De pers over Marlies:
‘Marlies is een zangeres van buitengewone klasse. Of ze nou Engels, Nederlands of Braziliaans zingt, haar stem zit vol emotie en ze brengt de tekst tot in de kleinste details zo expressief, dat ze de toehoorders diep weet te raken’.